Çiğ Börek



4 S u bardağı un
1 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
İçi için:
300gr. Kıyma
1 Soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
1 Su bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Kıymayı, soğanı, karabiberi, tuzu bir kaba alıp karıştırın ve buzdolabına karıştırın. Başka bir kaba unu eleyin. Yoğurdu, yumurtayı, tuzu, 1 su bardağı suyu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hazırlanan hamuru 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 15 parçaya kesip, bezeler hazırlayın. Hamurların her birini unlanmış tezgâhta merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurlara kıymalı harcı paylaştırın. Yarım ay biçiminde kapatıp, kenarlarını bastırarak kapatın. 1 Su bardağı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın (çok sıcak olacak). Hazırlanan börekleri yağda her iki taraflarını da kızartın. Çiğ börekleri üzerine kâğıt havlu serilmiş tabağa çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.
Not: Süzme yoğurt kulandım.

Yorumlar

Ahu Türkyaşar dedi ki…
Allah'ım nasıl bir lezzet buuuu :)) Ellerine sağlık.
cafemuss dedi ki…
Aman Allahım çok severim ben bunu olsada yesek şimdi (: ellerine sağlı kcanım. ve kandilin mubarek olsun.