Üzümlü Tatlı



1 Kahve fincanı zeytinyağı

1 Kahve fincanı ayçiçek yağı

2 Yemek kaşığı dolmalık üzüm

1 Yumurta

Aldığı kadar un

1 Kabartma tozu, 1 vanilya

Şerbeti için:

1,5 Su bardağı şeker

1,5 Su bardağı su

Çeyrek limonun suyu

Yapılışı: Yağlarla yumurtayı birlikte çırpın. Üzümü (ılık suda bekletilmiş), vanilyayı, kabartma tozunu, unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Tatlıyı fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti dökün.

Not: Tatlıyı bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
offff.olsada yesem şimdi cnaım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.