Üzümlü Tatlı
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Kahve fincanı ayçiçek yağı
2 Yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 Yumurta
Aldığı kadar un
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Şerbeti için:
1,5 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı: Yağlarla yumurtayı birlikte çırpın. Üzümü (ılık suda bekletilmiş), vanilyayı, kabartma tozunu, unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Tatlıyı fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti dökün.
Not: Tatlıyı bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar