Pazılı Hamsi Pilavı



1kg. Hamsi

Yarım demet pazı

1 Su bardağı pirinç

1,5 Su bardağı sıcak su

1 Büyük soğan

3 Diş sarımsak

1 Çay kaşığı şeker, tuz

Kırmızı toz biber, pul biber

Kuru nane, karabiber

Sıvı yağ, maydanoz

Yapılışı: Hamsilerin içlerini, kılçıklarını, kuyruklarını temizleyip yıkadıktan sonra sularının süzülmeleri için süzgece koyun. Pirinci 1 tatlı kaşığı tuzla karıştırıp, 25-30 dakika sıcak suda bekletin. Pazıyı incecik doğrayıp yıkadıktan sonra fazla sularını sıkıp süzgece koyun ve bir kenarda bekletin. Teflon tavaya sıvı yağ koyup kızdırın ve küçük küçük doğranmış sarımsakları ekleyip soteleyin. Ardından pazıları ekleyip kavurun. Ayrı bir tencerede incecik doğranmış soğanı sıvı yağ ile birlikte pembeleşene kadar kavurun. Yıkanmış pirinci koyup kavurduktan sonra baharatlarını, tuzunu, şekerini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. 1,5 Su bardağı sıcak suyu katıp pilavı pişirin. Ocaktan alınan pilava pazıyı karıştırıp pilavı demleyin. Yağlanmış borcama hamsilerin yarısını parlak yerleri alta gelecek şekilde dizin. Üzerine pazılı pilavı döküp yayın. Üzerine kalan hamsileri aynı şekilde dizin (hamsileri sıkı sıkıya dizin). Pazılı hamsi pilavını fırında pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar