Arpa Şehriye Çorbası


1 Su bardağı arpa şehriye

1 Su bardağı yoğurt

1 Yemek kaşığı dolusu un

1 Yemek kaşığı margarin

1 Yumurta

1 Et suyu tableti, tuz

Çorba harcı

Yapılışı: Tencereye yeterince su koyup kaynatın. Kaynayan suya arpa şehriyeyi ilave edin. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu çırpın. Yoğurtlu karışıma çorbadan karıştırıp ılık hale getirin ve çorbaya katın. Et suyu tabletini de ekleyip çorbayı kaynayana kadar pişirin. Çorbayı ocaktan aldıktan sonra tuz ilave edin. Arpa şehriye Çorbasını servis yaparken üzerine çorba harcı serpin.

Not: Çorba harcı, çorbalar servis tabaklarına konulduktan sonra üzerlerine serpilen bir baharattır. Akman çorba harcının paketinde yazdığına göre içinde pul biber, reyhan, tatlı biber, nane, kimyon, sumak ve karabiber varmış. Yoğurtlu çorbalara çok yakışıyor.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
çok güzel bir çorba tarifinize sağlık :-)