Fırında Palamut
1 Adet büyük boy palamut balığı
1 Soğan
1 Yeşil biber
150gr. Mantar
200gr. Kiraz domates
Maydanoz, tuz
Sıvı yağ, karabiber
Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafifçe öldürün. Yemeklik doğranmış yeşil biberi ilave edip 1-2 dakika kavurun. Küçük küçük doğranmış mantarı koyup 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ve ince kesilmiş maydanozu katın. 1 Dakika daha kavurduktan sonra (domateslerin ölmemesi lazım) tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Küçük bir fırın kabını yağlayıp mantarlı sosu kaba döküp yayın. Palamut balığını dilimleyip temizleyin ve yıkayın. Hazırlanan balığı fırın kabına mantarlı sosun üzerine dizin ve fırında pişirin.
Yorumlar