Pancar Salatası ve Pancarın Faydaları


Pancar Salatası

Haşlamış pancarları küp küp doğrayın. Kıvırcık salatayı ve maydanozları ince ince doğrayın. Taze soğanları da doğradıktan sonra hazırlanan sebzeleri salata kâsesine alın. Ayrı bir kapta sıvı yağı, limon suyunu, tuzu çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirip karıştırdıktan sonra pancar salatasını servis yapın.


Pancarın Faydaları:

Pancar A, B, C ve P vitaminleri ile potasyum, sodyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir, kalsiyum, brom ve bakır minerallerini içerir.

Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir, mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır.

Pancar idrar söktürür ve kabızlığı giderir, böbrekleri çalıştırır.

Pancar karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir.

Pancar sinirleri yatıştırır.

Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur. Ayrıca yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

Pancar kalp sağlığını korur.

Pancar vücudu kuvvetlendirir.

Yorumlar