Tavuklu Mantarlı Patlıcan
2 Su bardağı kuşbaşı kesilmiş kemiksiz tavuk eti
1 Kiloya yakın patlıcan, 400gr. mantar
3 Küçük soğan, 3 sivri biber
1 Yemek kaşığı salça
2 Su bardağı su, Sıvı yağ
Maydanoz, tuz, karabiber
Ayrıca:
6 Sivri biber, 3 domates
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletip yıkayın. Yıkanmış patlıcanları yağda kızartıp fazla yağlarını kâğıt havluda alın. Küçük bir tepsiye patlıcanları koyup yayın ve bir kenarda bekletin. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Tavuk etini ilave edip kavurmaya devam edin. Küp kesilmiş mantarı ve yemeklik kesilmiş 3 sivribiberi ekleyip kavurun. Salçayı katıp 1-2 dakika daha kavurun. 2 Su bardağı suyu, karabiberi, tuzu, ince kesilmiş maydanozu ilave edip 1-2 taşım kaynayana kadar pişirin ve suyunu süzün. Tepsideki patlıcanların üzerine tavuklu harcı koyup yayın. Üstüne dilimlenmiş 3 domatesi ve 6 sivri biberi koyun. Süzülmüş olan salçalı suyu tepsiye döküp, yemeğin üzerine kapak kapatın ve ocakta pişirin.
Yorumlar
Sevgilerimle...
Hele de patlıcanlar kızarınca nefis oluyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Ellerine sağlık canım..
Kahve Dükkanı
çok güzel görünüyor eline sağlık,sevgiler
Leyla'nın Kahve Dükkanı