Elmalı Turta
Hamuru için:
125gr. Margarin (eritilecek)
Yarım su bardağı şeker
1 Kahve fincanı süt
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
3 Büyük elma
4 Yemek kaşığı şeker
Tarçın
Yapılışı: Elmaları soyup, temizleyip, yıkadıktan sonra rendeleyin. Küçük bir tencereye elma rendesiyle 4 yemek kaşığı şekeri koyup, elmalar saldıkları suyu çekene dek pişirin. Tarçını ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğutun. Hamurunu hazırlamak için margarini, sütü, şekeri, yumurtayı karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan bir parça koparıp buzdolabı poşetine koyun ve derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Kalan hamuru yağlanmış küçük bir tepsiye yayın. Üzerine elmalı harcı yayın. 30 Dakikanın sonunda derin dondurucudaki hamuru çıkarıp rendeleyin. Rendelenmiş hamuru tepsiye eşit şekilde serpin. Elmalı turtayı fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.
Yorumlar
daha yeni bende paylaşmıştım..:)
aldım bir dilim tatlım..
emeğine sağlık..
muhabbetle..
:)
COK SEVERIM ELINIZE SAGLIK
ellerinize sağlık :):)
sevgilerimle..
Ellerine sağlık canım
Nefiss görünüyorlar.
Çayın yanına yakışan nefis bir lezzet.
Sevgilerimle...
İyi hafta sonları
http://coco-jelly.blogspot.com/