Kuru Sebzeli Fırın Makarna

150gr. Fırın makarna

1 Çay bardağı karışık kuru sebze

1,5 Su bardağı süt

1,5 Yemek kaşığı un

50gr. Margarin

1 Yumurta

1 Tablet tavuk suyu

Sıvı yağ, tuz, karabiber, muskad

Yapılışı: Makarnayı haşlamak için tencereye su koyup kaynatın. Su kaynayınca içine tuz, sıvı yağ ve tavuk suyu tabletini ilave edip karıştırın. Makarnayı kaynayan suya kırmadan koyup, suyunu çektirerek haşlayın. Beşamel sosu için margarini eritip, unu margarinde sarartmadan kavurun. Sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Beşameli ocaktan aldıktan sonra içine tuzu katıp karıştırın. Sebze kurusunu sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzün ve fazla suyunu sıkın. Haşlanmış makarnaya 1 yumurta akını, az sıvı yağı, baharatları, tuzu, sebze kurusunu, 3 yemek kaşığı beşamel sosu ilave edip karıştırın. Yağlanmış küçük bir fırın kabına hazırlanan makarnayı koyun. Kalan beşamel sosunu makarnanın üzerine döküp yayın. Çırpılmış 1 yumurta sarısını üstüne sürüp, makarnanın üzeri kızarana kadar fırında pişirin.

Yorumlar