Kıymalı Kapalı Pide
Hamuru için:
1 Çay bardağı sıcak süt
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta akı
1 Paket ınstant maya
1,5 Tatlı kaşığı şeker
1 Kahve fincanı su
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
300gr. Kıyma
1 Büyük soğan
3 Küçük yeşil biber
1 Yemek kaşığına yakın salça
Sıvı yağ, maydanoz
Karabiber, pul biber, tuz
Yapılışı: Unu, tuzu, mayayı, şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. Unun ortasını açıp ortaya sıcak sütü, yumurta aklarını, yağı, 1 kahve fincanı suyu koyun. Önce ortadaki sıvı malzemeleri karıştırın. Etrafından un alarak, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru kabarana dek dinlendirin. Hamurdan 8 adet beze yapın. Bezenin birini merdaneyle oval açın. Ortasına kıymalı içten koyup, hamurun karşılıklı uç kısımlarını üst üstte birleştirip kapatın. Pideyi kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Kıymalı pideleri tepside 15 dakika beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üstleri kızarana dek fırında pişirin. Fırından çıkan kıymalı pidelerin üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürün ve sıcak sıcak servis yapın.
Kıymalı için yapılışı:
Yemeklik ine ince doğranmış soğan ve biberleri sıvı yağ ile birlikte kavurun. Kıymayı ilave edip kavurduktan sonra ince doğranmış maydanozu koyup karıştırın. Salçayı, baharatları, tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Kıymalı harcı soğuttuktan sonra pide de kullanın.
Yorumlar