Açma



1,5 Su bardağı ılık süt

1 Su bardağı sıvı yağ

1 Paket yaş maya

3 Yemek kaşığı şeker

3 Yumurta (2 sarısı üzerine)

Aldığı kadar un, tuz

Ayrıca:

Margarin (yumuşak)

Yapılışı: Sütü, şekeri, ufalanmış mayayı karıştırıp maya kabarana kadar bekletin. Yumurtaları, sıvı yağı ekleyip karıştırın. Unu ve tuzu koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru kabarana dek bekletin. Hamur kabarınca parçalar koparıp tezgâhın üzerinde elle biraz açın. Açılmış hamurların üzerlerine birer çay kaşığı dolusu margarin sürün. Rulo sarıp uçlarından düğüm atın. Açmaları yağlanmış tepsiye dizip 40 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Açmaların üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.

Yorumlar

durutarifler dedi ki…
Gerçekten çok nefis olmuş.
Kiraz şekerlemeleri çok yakışmış.
Ellerine emeğine sağlık