Meyveli İrmik Tatlısı
1 Su bardağı muzlu irmik (Selva)
3 Su bardağı süt
2 Çay bardağı şeker
1 Yemek kaşığı margarin
Çeyrek çay bardağı vişne suyu
1 Paket tart jölesi
Muz, armut, vişne
Yapılışı: İrmiği, şekeri, sütü tencere alıp karıştırdıktan sonra margarini ilave edin. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıra karıştıra pişirin. Uygun bir tepsinin üzerine soğuk sudan geçirilmiş kelepçeli kalıbı koyun (kalıbın alt bölümünü kullanmadım). Kalıbın içine sıcak haldeki muhallebiyi dökün ve bir kenarda soğumaya bırakın. Muhallebi soğurken meyveleri hazırlayın. Armut ve muzu temizleyip dilimleyin. Soğuyan tatlının üzerini meyvelerle süsleyin. Küçük bir tencereye tart jölesini, 2 yemek kaşığı şekeri ve 1,5 çay bardağı suyu koyun. Çeyrek su bardağı vişne suyunun üzerini suyla doldurup, 1 çay bardağına tamamladıktan sonra tencereye dökün. Jöleyi üzeri göz göz olana dek pişirip tatlının üzerine dökün. Meyveli irmik tatlısını buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar