Kuşbaşı Etli Sarma




İçi için:
350gr. Kemiksiz et
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı salça
2 Soğan
6 Diş sarımsak
Maydanoz, tuz, karabiber
Nane, kırmızı toz biber
Pul biber
Sosu için:
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı salça
Yeterince su, sumak
Ayrıca:
Salamura yaprak
Yapılışı: Soğanları, sarımsakları, maydanozu, incecik doğrayın. Eti minik minik doğrayın. Tüm iç malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Salamura yapraklara etli içten koyup sarın. Tencereye patates dilimleri koyup, hazırlanan sarmaları da patateslerin üzerlerine dizin. Sos malzemelerini bir kapta karıştırdıktan sonra tencereye sarmaların üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte kuşbaşı etli sarmayı pişirin.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
denemedim ama canım çekti.çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Canım hiç duymadım bile kuşbaşıyla sarma yapıldığını. Kesin lezzetli olur bu. Bu sefer böyle deneyebilirim. Ellerine sağlık :)
Unknown dedi ki…
Yemeye doyamam ben bu lezzeti..
Ellerine sağlık canım..
SEVALCE LEZZETLER dedi ki…
Dolmalar nefis görünüyor.En sevdiğim yemek dolmadır:)
Eline sağlık canım.
Sevgiler...