Reçelli Kek


1 Su bardağı çilek reçeli (bol taneli)
3 yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı un
2 Vanilya
2 Çay kaşığı karbonat
Üzeri için: File fındık
Yapılışı: Unu, karbonatı ve vanilyaları karıştırıp iki kez eleyin. Şekerle yumurtaları bir kapta mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ekleyip pürüzsüz hale gelene dek çırpın. Reçeli blendır ile püre kıvamına (marmelât kıvamına) getirin. Kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökün. Kekin birkaç yerinden boşluklar açarak reçeli bu boşluklara dökün. Reçelli kekin üzerine file fındık serptikten sonra fırında pişirin.

Yorumlar

hem reçelli hemde şeker 1,5 su bardağı tadı nasıl olyor çok tatlı değil mi?
Merak ettim denemem lazım..
Gülcan dedi ki…
olsada yesek. sevgiler.