Reçelli Kek
1 Su bardağı çilek reçeli (bol taneli)
3 yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı un
2 Vanilya
2 Çay kaşığı karbonat
Üzeri için: File fındık
Yapılışı: Unu, karbonatı ve vanilyaları karıştırıp iki kez
eleyin. Şekerle yumurtaları bir kapta mikserle krema kıvamına gelene kadar
çırpın. Sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ekleyip pürüzsüz hale
gelene dek çırpın. Reçeli blendır ile püre kıvamına (marmelât kıvamına)
getirin. Kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökün. Kekin birkaç yerinden boşluklar
açarak reçeli bu boşluklara dökün. Reçelli kekin üzerine file fındık serptikten
sonra fırında pişirin.
Yorumlar
Merak ettim denemem lazım..