Kuşbaşı Etli Sarma
İçi için:
350gr. Kemiksiz et
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı salça
2 Soğan
6 Diş sarımsak
Maydanoz, tuz, karabiber
Nane, kırmızı toz biber
Pul biber
Sosu için:
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı salça
Yeterince su, sumak
Ayrıca:
Salamura yaprak
Yapılışı: Soğanları, sarımsakları, maydanozu, incecik
doğrayın. Eti minik minik doğrayın. Tüm iç malzemesini bir kaba alıp
karıştırın. Salamura yapraklara etli içten koyup sarın. Tencereye patates
dilimleri koyup, hazırlanan sarmaları da patateslerin üzerlerine dizin. Sos
malzemelerini bir kapta karıştırdıktan sonra tencereye sarmaların üzerine
dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte kuşbaşı etli sarmayı pişirin.
Yorumlar
Ellerine sağlık canım..
Eline sağlık canım.
Sevgiler...