Kürdan Böreği
1 Yufka
6 Parmak sosis
Yeşil biber
Kırmızı biber
Kızartmak için: sıvı yağ
Yapılışı: 1 Yufkayı önce dörde sonra tekrar ikiye katlayın.
Katladığınız yufkanın her iki kenarını keserek düzgünleştirin. Yufkayı önce
uzunlamasına sonra enlemesine keserek, kenarları yaklaşık 1,5cm olan kare
parçalar elde edin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra
yufkalara uyumlu olacak biçimde küp küp kesin. Sosisleri dilimleyin. 1 Kürdana
önce bir parça yufka, üzerine de birer parça sosis, kırmızı ve yeşil biberi sonra
tekrar 1 parça yufkayı dizin. Elinizdeki malzemeler bitene dek bu şekilde devam
edin. Börekleri kızdırılmış yağda kızartın.
Kaynak: Hürriyet Gazetesi-Bayram İkramları
Yorumlar