Mercimekli Yapma
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Su bardağı+çeyrek kahve fincanı ince bulgur
5 Yemek kaşığı irmik
2 Yemek kaşığı un
1 Soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için: sıvı yağ
Yapılışı: Mercimeği yıkayıp tencereye koyun. Yeterince su
ekledikten sonra kısık ateşte iyice haşlayın. Mercimeği ocaktan alıp, içine
bulguru ve irmiği katıp karıştırın. Üzerine tencerenin kapağını kapatıp,
soğuyana kadar bekletin. Mercimekli karışım soğuyunca içine rendelenmiş soğanı,
tuzu, baharatları, unu ekleyip iyice yoğurun. Limon büyüklüğünde parçalar
koparıp, yuvarlak yassı şekiller verin. Kızdırılmış yağda mercimekli yapmaları
kızartın.
Yorumlar