Ispanaklı Kıymalı Elde Açma Börek
Hamuru için:
2 Yumurta
5 Su bardağı un
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar ılık su
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
İçi için:
500gr. Ispanak
350gr. Kıyma
1 Büyük soğan
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Ayrıca:
Sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemelerinden ele yapışmayan yumuşak bir
hamur yoğurun. Yoğrulan hamuru 1 saat dinlendirin. Hamuru 11 parçaya kesip, 11
adet beze hazırlayın. Bezenin birini merdane ve unla açıp, üzerine sıvı yağ
sürün. Bir kenarına ıspanaklı kıymalı içten koyduktan sonra rulo biçiminde
sarın. Böreği fotoğraftaki gibi şekillendirip, yağlanmış tepsiye alın. Diğer
bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerlerine sıvı yağ sürdükten
sonra fırında pişirin.
Ispanaklı ve Kıymalı İçin Hazırlanışı:
Ispanağı doğrayıp, yıkayın, haşlayın ve fazla sularını
sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. Kıymayı ve sıvı yağını da ilave
ettikten sonra kıymayla soğanı birlikte kavurun. Haşlanmış ıspanağı, tuzu,
karabiberi katıp karıştırın. Hazırlanan ıspanaklı ve kıymalı içi soğuttuktan
sonra börekte kullanın.
Not: ıspanaklı kıymalı elde açma börek çok gevrek olmuştu bu
yüzden fırından aldıktan sonra üzerine biraz su serpip, üstünü kalın bir bezle
kapattım. 5-10 Dakika dinlendirdim.
Yorumlar
Ellerine sağlık canım..
Eline sağlık canım.
Sevgiler...
http://jakopapaganbakimi.blogspot.com