Ispanaklı Kıymalı Elde Açma Börek




Hamuru için:
2 Yumurta
5 Su bardağı un
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar ılık su
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
İçi için:
500gr. Ispanak
350gr. Kıyma
1 Büyük soğan
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Ayrıca:
Sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemelerinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğrulan hamuru 1 saat dinlendirin. Hamuru 11 parçaya kesip, 11 adet beze hazırlayın. Bezenin birini merdane ve unla açıp, üzerine sıvı yağ sürün. Bir kenarına ıspanaklı kıymalı içten koyduktan sonra rulo biçiminde sarın. Böreği fotoğraftaki gibi şekillendirip, yağlanmış tepsiye alın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerlerine sıvı yağ sürdükten sonra fırında pişirin.
Ispanaklı ve Kıymalı İçin Hazırlanışı:
Ispanağı doğrayıp, yıkayın, haşlayın ve fazla sularını sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. Kıymayı ve sıvı yağını da ilave ettikten sonra kıymayla soğanı birlikte kavurun. Haşlanmış ıspanağı, tuzu, karabiberi katıp karıştırın. Hazırlanan ıspanaklı ve kıymalı içi soğuttuktan sonra börekte kullanın.
Not: ıspanaklı kıymalı elde açma börek çok gevrek olmuştu bu yüzden fırından aldıktan sonra üzerine biraz su serpip, üstünü kalın bir bezle kapattım. 5-10 Dakika dinlendirdim.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
el açmasıda başka bir güzel olmuş canım.şeklide harika.ellerine sağlık.sevgiler.
Rosita Vargas dedi ki…
Muy buena receta y además muy bella,adoro las espinacas,abrazos y abrazos.
Elde açma böreğin tadı da bir başka olur, hele de ıspanaklıysa. Ellerine sağlık :)
Unknown dedi ki…
Görüntüsünden belli elde açma olduğu çıtır çıtır görünüyor..
Ellerine sağlık canım..
SEVALCE LEZZETLER dedi ki…
Ispanaklı kıymalı açma muhteşem görünüyor.
Eline sağlık canım.
Sevgiler...
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Yanında da çay. Geliyorum :)
NzlGl dedi ki…
Eline sağlık canım .....Açma börek off ne zamandır yemedim:(((
Unknown dedi ki…
Elinize sağlık çok güzel görünüyor.Bende sizi bloğuma beklerim.
http://jakopapaganbakimi.blogspot.com
ellerine sağlık çok nefis görünüyor..