Makarnalı Börek
3 Yufka
3 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı su
250gr. Fiyonk makarna
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1,5-2 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı: Makarnayı haşlayıp süzün ve soğuttun. Sıvı yağla
suyu bir kaba alıp çırpın. Yumurtaları çırpıp makarnayla birlikte karıştırın. 1
Yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde, buruşturarak yağlanmış tepsiye
koyun. Üzerine sıvı yağ su karışımından sürün. Üstüne makarnanın yarısını döküp
yayın. İkinci yufkayı aynı şekilde koyup, yağ-su karışımından sürdükten sonra kalan
makarnayı da döküp yayın. Doğranmış maydanozla peyniri karıştırıp, makarnanın
üzerine serpin. Son yufkayı üzerine koyup, dışarıya sarkan yufkaları da üzerine
kapatın. Üstüne kalan yağ-su karışımını sürdükten sonra makarnalı böreği
fırında pişirin.
Yorumlar