Sebzeli Mantı ve Sebzeli Mantı Çorbası
Sebzeli Mantı ve Sebzeli
Mantı Çorbası
1 Paket (450gr.) hazır mantı
Yarım büyük boy soğan
Yarım orta boy kabak
1 Kırmızı biber
1 Küçük havuç
6 Taze fasulye
Sarımsaklı yoğurt
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Sebzeleri
temizleyip yıkayın. Soğanı piyazlık doğrayın, diğer sebzeleri ince kibrit
şeklinde kesin. Soğanı sıvı yağla birlikte soteleyin. Sırasıyla havuçla fasulyeleri,
kabakla kırmızı biberi ilave edip soteleyin. Tuz, karabiber ekleyip ocaktan
alın. Mantıyı haşlayıp süzün ve sebze soteye ilave edip karıştırın. Sebzeli
mantının üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirdikten sonra servis yapın.
Sebzeli Mantı Çorbası
Sebzeli mantı artınca
kalanından çorba yaptım. Farklı enfes bir çorba oldu.
1 Yemek kaşığı margarini
eritip, 1 yemek kaşığı unu margarine ilave ettim. Unu saratmadan kavurdum.
Yeterince suyu, 2 su bardağı sebzeli mantıyı, 1 su bardağı sütü, tuzu, köriyi
tencereye ilave ettim. Çorba kıvamına gelene kadar pişirdim.
Yorumlar