Havuçlu Pilav 2


1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı sıcak tavuk suyu
1 Küçük soğan
1 Havuç
2 Diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz

Yapılışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz karıştırılmış sıcak suda 15-20 dakika bekletin. Soğanı incecik doğrayın ve sıvı yağla birlikte hafifçe kavurun. Küçük küçük doğranmış sarımsakları soğana ilave edip kavurun. Rendelenmiş havucu ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci süzüp yıkayın ve tencereye koyup kavurun. Tuzu sıcak tavuk suyunu katıp pilavı pişirin. Havuçlu pilavı demledikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar

günlük yaşamım dedi ki…
DÜN AKŞAM GARNİTÜRLÜ PİLAV YAPTIM BİRAZ LAPA OLDU :) SİZİNKİ TANE TANE OLMUŞ ELİNİZE SAĞLIK. GALİBA SUYUNU ÇOK KOYDUM BİRDE YENİ ALDIĞIM BİR PİRİNÇTİ. ARTI 1 E 2 KOYUCAM
Adsız dedi ki…
Pilavınız tane tane güzel görünüyor