Keten Tohumlu Ekmekler


1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 Yemek kaşığı dolusu keten tohumu
1 Yemek kaşığı dolusu sızma zeytinyağı
1 Küçük yumurta
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar tam buğday unu
Yapılışı: Yoğurdu, yağı, yumurtayı karıştırın. Tuzu, karbonatı, unu ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya kesip, 4 beze hazırlayın. Tam buğday unuyla bezeleri açın. Yağ koymadan, yanmaz tavada keten tohumlu ekmekleri arkalı önlü pişirin. Peynir maydanoz karışımıyla birlikte servis yapın. 



Yorumlar

Ilhan Ucer dedi ki…
Tam buğday unuyla, keten tohumuyla hatta içine konan peynir-maydanoz karışımıyla çok sağlıklı.Bu faydalı ve güzel paylaşım için teşekkürler, ellerinize sağlık.

Popüler Yayınlar