Havuçlu Baklava



17 Adet hazır baklava yufkası
250gr. Tereyağı
İçi İçin:
3 Su bardağı rendelenmiş havuç
1,5 Su bardağı ceviz
3 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Yapılışı: Havucu ve 3 yemek kaşığı şekeri tavaya alın. Havuç suyunu salıp çekene dek arar ara karıştırarak pişirin. Tarçını ekleyip, 1-2 dakika daha çevirdikten sonra ocaktan alın. Cevizi dövüp, havuçlu içe katıp karıştırın ve harcı soğutun. Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve soğutun. Tereyağını eritin. Yufkaların tümünü aralarına tereyağı sürerek üst üstte koyun. En üstüne de tereyağı sürün. Üstüne havuçlu içten serpin ve rulo şeklinde sarın. Hazırlanan dilimleyip, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine kalan tereyağını döktükten sonra fırında pişirin. Havuçlu baklavayı fırından alıp, üzerine soğuk şerbetini dökün. Tatlıyı şerbette bir süre beklettikten sonra şerbetin içinden çıkarın. 

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Çıtır çıtır nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
HARİKA BİR GÖRÜNTÜ BAYILDIM ELLERİNE SAĞLIK :)
mutfagabuyrun dedi ki…
şekli ve havuçlu olması çok değişik olmuş canım.nefis görüüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
pınar dedi ki…
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ elerıne sağlık...gorunusude hos duruyor
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Hiç görmemiştim böyle bir tatlı canım. Çok sevdim :)
Unknown dedi ki…
Off çıtır çıtır görünüyor.
ELlerine sağlık canım:)
Adsız dedi ki…
Tatlınız çıtır çıtır çık güzel görünüyor. Elinize sağlık..
Rosita Vargas dedi ki…
Me encanta las capas de masa y su relleno luce bonito y exquisito,saludos.