Havuçlu Baklava
17 Adet hazır baklava yufkası
250gr. Tereyağı
İçi İçin:
3 Su bardağı rendelenmiş
havuç
1,5 Su bardağı ceviz
3 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı: Havucu ve 3 yemek
kaşığı şekeri tavaya alın. Havuç suyunu salıp çekene dek arar ara karıştırarak
pişirin. Tarçını ekleyip, 1-2 dakika daha çevirdikten sonra ocaktan alın.
Cevizi dövüp, havuçlu içe katıp karıştırın ve harcı soğutun. Şerbet
malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve soğutun. Tereyağını eritin. Yufkaların
tümünü aralarına tereyağı sürerek üst üstte koyun. En üstüne de tereyağı sürün.
Üstüne havuçlu içten serpin ve rulo şeklinde sarın. Hazırlanan dilimleyip,
yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine kalan tereyağını döktükten sonra fırında
pişirin. Havuçlu baklavayı fırından alıp, üzerine soğuk şerbetini dökün.
Tatlıyı şerbette bir süre beklettikten sonra şerbetin içinden çıkarın.
Yorumlar
Ellerine sağlık.
ELlerine sağlık canım:)