Fincan Kadayıfı
Fincan Kadayıfı
250gr. Kadayıf
100gr. Tereyağı
Ceviz
Şerbeti İçin:
2,5 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
Yapılışı: Kadayıfı
didikleyin. Eritilmiş tereyağıyla kadayıfı iyice karıştırın. Oda sıcaklığında
1–2 saat bekletin. Şerbet malzemelerini tencereye koyup, kaynatın ve soğutun. Bir
çay fincanının içine bir parça kadayıf koyun. İyice bastırarak çukurlaştırın. Ortasına
iri dövülmüş ceviz koyun. Üzerine tekrar kadayıf koyun ve iyice bastırın. Yağlanmış
tepsiye ters çevirip çıkarın. Elinizdeki malzeme bitene dek bu şekilde devam
edin. Hazırlanan tatlıyı fırına koyup pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlının
üzerine soğuk şerbeti dökün.
Yorumlar