Fincan Kadayıfı


Fincan Kadayıfı

250gr. Kadayıf
100gr. Tereyağı
Ceviz
Şerbeti İçin:
2,5 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su

Yapılışı: Kadayıfı didikleyin. Eritilmiş tereyağıyla kadayıfı iyice karıştırın. Oda sıcaklığında 1–2 saat bekletin. Şerbet malzemelerini tencereye koyup, kaynatın ve soğutun. Bir çay fincanının içine bir parça kadayıf koyun. İyice bastırarak çukurlaştırın. Ortasına iri dövülmüş ceviz koyun. Üzerine tekrar kadayıf koyun ve iyice bastırın. Yağlanmış tepsiye ters çevirip çıkarın. Elinizdeki malzeme bitene dek bu şekilde devam edin. Hazırlanan tatlıyı fırına koyup pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

Yorumlar