Etli Safranlı Pilav
Etli Safranlı Pilav
1 Su bardağı pirinç
1 Kâse kemiksiz kuşbaşı
doğranmış et
1 Yemek kaşığı tereyağı,
2 Çay kaşığı dolusu safran
Sıvı yağ, kekik, tuz
Yapılışı: Pirinci sıcak tuzlu
suda15 dakika bekletin. Süzüp, iyice yıkayın. 1 Kahve fincanı kaynar suyla
safranı karıştırın. Tereyağı ve biraz sıvı yağı tencereye alıp, tereyağını
eritin. Pirinci yağa ilave edip kavurun. Safranı süzüp safranın suyunu,
yeterince sıcak suyu, tuzu, tencereye ilave edip pilavı pişirin. Pişen pilavı
demlenmeye bırakın. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. Etleri tavaya alın. Etler
suyunu salıp, saldıkları suyu çekene dek kavurun. Tuz ve kekik ekleyip ocaktan
alın. Pilavı servis yaparken, küçük bir kâseye kavrulmuş etten ve pilavdan
koyup, pilavı servis tabağına ters çevirin. Safranlı etli pilavı, sıcak olarak
servis yapın.
Yorumlar
pilav.
Senin de eline sağlık canım,
Ailen ve senin için bereketli ve hayırlı ramazanlar dilerim, sevgiler