Etli Safranlı Pilav



Etli Safranlı Pilav

1 Su bardağı pirinç
1 Kâse kemiksiz kuşbaşı doğranmış et
1 Yemek kaşığı tereyağı,
2 Çay kaşığı dolusu safran
Sıvı yağ, kekik, tuz

Yapılışı: Pirinci sıcak tuzlu suda15 dakika bekletin. Süzüp, iyice yıkayın. 1 Kahve fincanı kaynar suyla safranı karıştırın. Tereyağı ve biraz sıvı yağı tencereye alıp, tereyağını eritin. Pirinci yağa ilave edip kavurun. Safranı süzüp safranın suyunu, yeterince sıcak suyu, tuzu, tencereye ilave edip pilavı pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. Etleri tavaya alın. Etler suyunu salıp, saldıkları suyu çekene dek kavurun. Tuz ve kekik ekleyip ocaktan alın. Pilavı servis yaparken, küçük bir kâseye kavrulmuş etten ve pilavdan koyup, pilavı servis tabağına ters çevirin. Safranlı etli pilavı, sıcak olarak servis yapın.   

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
rengide harika sunumda harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
NzlGl dedi ki…
Son zamanlarda sık sık okuyup birkaç kere de tattığım bir lezzet safranlı
pilav.
Senin de eline sağlık canım,
Ailen ve senin için bereketli ve hayırlı ramazanlar dilerim, sevgiler
Adsız dedi ki…
salam..