Pastane İşi Şekerpare
Pastane İşi Şekerpare
Hamuru İçin:
125gr. Yumuşak margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Yapılışı: Margarini, pudra
şekerini, yumurtayı karıştırın. Kabartma tozunu ve unu ilave edip, kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,
yuvarlak şekiller verin. Üzerlerine fıstık batırıp fırında pişirin. Şerbet
malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve soğutun. Sıcak şekerparenin üzerine
soğuk şerbeti dökün. 1 Gece beklettikten sonra ikram edin.
Yorumlar