Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Hamuru İçin:
1 Yumurta
1 Paket yaş maya
1 Su bardağı ılık süt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar su
Aldığı kadar un
İçi İçin:
300gr. Kıyma
1 Büyük soğan
2 Büyük domates
4-5 Sivri biber
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Ayrıca:
Tereyağı
Yapılışı: Tüm sebzeleri küçük
küçük doğrayın. Sebzeleri, kıymayı, biraz sıvı yağı, tuzu, baharatları
karıştırın. Hazırlanan kıymalı harcı buzdolabına kaldırın. Mayayı, sütü, şekeri
karıştırdıktan sonra 15 dakika bekletin. Yumurtayı, mayalı karışımı karıştırın.
Unu, yeterince suyu, tuzu ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru kabarana kadar bekletin. Hamurdan parçalar koparıp, oval şeklinde açın.
Ortalarına kıymalı içten koyun. Kenarlarını katlayıp pide şekli verin. Hazırlanan
pideleri fırında pişirin. Pideleri fırından alır almaz kenarlarına tereyağı
sürün ve sıcak olarak ikram edin.
Yorumlar