Patatesli ve Körili Tavuk
1 Tavuk göğüs eti
4 Patates (orta boya yakın)
1 Büyük diş sarımsak
(rendelenmiş)
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Maydanoz (ince doğranmış)
Biraz sıvı yağ (tavuk için),
tuz
Karabiber, kekik, köri
Ayrıca:
Patatesleri kızartmak için
sıvı yağ
Yapılışı: Tavuk etini pul pul
doğrayın. Tavuğa patates ve karabiber hariç tüm malzemeyi ilave edip
karıştırın. Hazırlanan tavuğu buzdolabına kaldırın. Patatesleri küçük küpler
halinde doğradıktan sonra kızartın. Teflon tavayı hiç yağ koymadan iyice
kızdırın. Tavuk etlerini tavaya alıp kavurun. Patates kızartmasını, tuzu,
karabiberi ilave edip 1-2 dakika daha çevirin ve ocaktan alın.
Yorumlar