Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ve sıvı yağla birlikte kavurun. Yıkanmış pirinçle, suda bekletilmiş dolmalık üzümleri ekleyip kavurun. Kavrulmuş pirinci ocaktan alıp içine 1-2 su bardağı su katıp karıştırın. İnce doğranmış maydanozu, şekeri, tuzu, yenibaharı, sumağı, naneyi, pul biberi, kırmızı toz biberi, karabiberi ilave edip karıştırın. Salamura asma yapraklarını ılık suyla yıkayıp, fazla sularını sıkın. Asma yapraklarına pirinçli içten koyduktan sonra sigara böreği gibi sarın. Tencereye 1-2 sıra asma yaprağı serip, üzerine sarmaları dizin. Sarmaların üzerlerine limon suyu döküp, bir tabak kapatın. Yeterince sıcak su ilave edip, pişirdikten sonra soğutun. Zeytinyağlı yaprak sarmasının üzerine sıvı yağ gezdirip servis yapın.
Yorumlar