Salçalı Makarna



200gr. Makarna

1 Yemek kaşığı dolusu salça

1 Yemek kaşığı margarin

Sıvı yağ, peynir rendesi

Karabiber, tuz

Yapılışı: Makarnayı haşlayıp süzün (makarnanın haşlandığı sudan 1-1,5 su bardağı ayırın) ve soğuk sudan geçirin. Sıvı yağı kızdırıp, salçayı ilave edin. Salçayı kavurduktan sonra ayırdığınız makarna suyunu (sıcak olacak) ekleyin ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Makarnayı koyup, makarna ısınana dek 2-3 dakika daha pişirin. Makarna tenceresini ocaktan alıp, üzerine kapağını kapatın ve 5-6 dakika dinlendirin. Salçalı makarnayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine karabiber ve beyaz veya kaşar peyniri rendesi serpip servis yapın.

Yorumlar

En sevdiğim makarna türü. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...