Fırında Tavuklu Karnıbahar
1 Küçük Karnıbahar
2 Su bardağı haşlanıp küp kesilmiş tavuk göğsü
2 Su bardağı garnitür
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, pul biber, karabiber
Kırmızı toz biber
Beşamel sos için:
3 Su bardağı süt
Yarım su bardağı su
3 Yemek kaşığı un
100gr. Margarin
1 Tatlı kaşığı tuz
Üzerine: Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Karnıbaharı haşlayıp küçük çiçeklere ayırın. Karnıbaharı, garnitürü, tavuk etini, sıvı yağı, baharatları, tuzu karıştırıp tepsiye koyun. Beşamel sosunu kuru sebzeli fırın makarna tarifimdeki gibi hazırlayıp, tepsidekilerin üzerine dökün. Üzerine kaşar rendesi serpip, üstü kızarana kadar fırında pişirin.
Yorumlar
Deneyeceğim
Ellerine sağlık
Sevgiler