Fırında Tavuklu Karnıbahar


1 Küçük Karnıbahar

2 Su bardağı haşlanıp küp kesilmiş tavuk göğsü

2 Su bardağı garnitür

Yarım kahve fincanı sıvı yağ

Tuz, pul biber, karabiber

Kırmızı toz biber

Beşamel sos için:

3 Su bardağı süt

Yarım su bardağı su

3 Yemek kaşığı un

100gr. Margarin

1 Tatlı kaşığı tuz

Üzerine: Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Karnıbaharı haşlayıp küçük çiçeklere ayırın. Karnıbaharı, garnitürü, tavuk etini, sıvı yağı, baharatları, tuzu karıştırıp tepsiye koyun. Beşamel sosunu kuru sebzeli fırın makarna tarifimdeki gibi hazırlayıp, tepsidekilerin üzerine dökün. Üzerine kaşar rendesi serpip, üstü kızarana kadar fırında pişirin.

Yorumlar

mandalincikmazi dedi ki…
Karnıbaharın tavuklu ve garnütürlü hali eminim lezzetiyle tavan yapmıştır ellerine sağlık bunu denemeliyim mutlaka.....
durutarifler dedi ki…
Bu tam bizim evlik :)
Deneyeceğim
Ellerine sağlık
Sevgiler