Papatya Kurabiye
1 Su bardağı+1 su bardağından 1 parmak eksik un
125gr. Margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
Kakao ve süt
Yapılışı: Margarini eritin. Eridikten sonra 2 dakika daha ocakta tutun. Yağı ocaktan alıp buzdolabına koyun ve 2-3 dakika buzdolabında tutun. Yağı buzdolabından alıp pudra şekerini ilave edip karıştırın. Unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun ( hamur toparlanmadığı için 1 veya yarım kahve fincanı süt ekledim ). Hamurdan bir parça koparıp, biraz süt biraz kakao ilavesiyle yoğurun. Her iki hamurdan da bilye iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortaya kakaolu olanlardan bir tane koyup, etrafına beyaz olanlardan yapıştırın. Papatya kurabiyeleri fırında pişirip, soğuyunca ikram edin.
Yorumlar