Soslu Tavuk
1 Küçük tavuk göğsü
1 Tatlı kaşığı dolusu biber salçası
2 Yemek kaşığı süt
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Diş sarımsak (rendelenmiş)
Kekik, tuz
Yapılışı: Tavuğun kemiğini ve derisini çıkarıp 4 parçaya kesin. Tavuk etlerini biftek döveceğiyle dövün. Üzerlerine tüm malzemeyi koyup karıştırın. Yarım çay bardağı sıvı yağı teflon tavada kızdırıp, soslu tavuk etlerini arkalı önlü kızartın ve sıcak servis yapın.
Not: Kızarmış tavuk etlerini ekmek arasına koyup, üzerlerine pul biberi serptim. Ayrıca üzerine havuç ve turp rendesi, ince doğranmış kıvırcıkla ince doğranmış kırmızı lahana koyup servis yaptım. Bu şekilde daha lezzetli oldu.
Yorumlar