Hazır Su Böreği Yufkasından Su Böreği



1 Paket hazır su böreği yufkası

1 Su bardağı yoğurt

3 Litre su

1 Yumurta, sıvı yağ

2 Yemek kaşığı tuz

Beyaz peynir, maydanoz

Yapılışı: 3 Litre suyu kaynatıp, 2 yemek kaşığı tuz ve biraz sıvı yağ koyduktan sonra tuz eriyene dek karıştırın. İnce kesilmiş maydanozla beyaz peyniri karıştırın. Yağlanmış tepsiye 1 yufkayı haşlamadan koyun. Üzerini sıvı yağla yağlayın. Yufkanın birini kaynayan suya atıp 2-3 saniye haşlayın. Kevgirle çıkarıp, içinde bol soğuk su bulunan kaba atın. Soğuk suda 2-3 saniye beklettikten sonra kevgire koyun. Haşlanmış yufkayı tepsiye koyup, üzerine sıvı yağ sürün. Yufka yarılanana kadar bu şekilde devam edin. Yufka yarılanınca üzerine peynirli içten koyun. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koyun. Bir kapta yoğurdu, biraz sıvı yağını, 1 yumurtayı çırpın ve böreğin üzerine döküp yayın. Böreği fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Yorumlar