Badem Aromalı ve Üzümlü Revani
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı dolmalık üzüm
Birkaç damla Dr. Oetker badem aroması
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Şerbeti için:
3 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı su
Üzerine: File badem
Yapılışı: Revaninin hamurunu hazırlamak için şekeri, yumurtaları, yağı, yoğurdu bir kaba alıp çırpın. Badem aromasını ve üzümü katıp karıştırın. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Yağlanmış tepsiye hamuru döküp, üzerine file badem serpin. Revaniyi fırında pişirdikten sonra sıcak olan tatlının üzerine ılık şerbeti dökün. Şerbetini hazırlamak için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın.
Yorumlar