Tuzlu Burgu Kurabiye ve Poğaça
Hamuru için:
75gr. Yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1 Yumurta akı
1 Çay kaşığı tuz
1 Paket çeşnili kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine:
1 Yumurta sarısı
Susam, çörekotu, haşhaş
Yapılışı: Yağları, yumurta akını ve sütü karıştırın. Unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, çubuklar yapın. Ortalarından katlayarak birbirine dolayın. Burgu kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Poğaça için, hamurdan parçalar koparıp elinizle biraz açın ve beyaz peynir koyun. Poğaça şekilleri verip tepsiye dizin. Poğaçanın kenarlarına ince burgular yaptığınız hamurları yapıştırın. Poğaçaların ve burgu kurabiyelerin üzerlerine yumurta sarsı sürüp susam, çörekotu, haşhaş serpin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar