Tuzlu Burgu Kurabiye ve Poğaça



Hamuru için:

75gr. Yumuşak margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Çay bardağı süt

1 Yumurta akı

1 Çay kaşığı tuz

1 Paket çeşnili kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzerine:

1 Yumurta sarısı

Susam, çörekotu, haşhaş

Yapılışı: Yağları, yumurta akını ve sütü karıştırın. Unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, çubuklar yapın. Ortalarından katlayarak birbirine dolayın. Burgu kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Poğaça için, hamurdan parçalar koparıp elinizle biraz açın ve beyaz peynir koyun. Poğaça şekilleri verip tepsiye dizin. Poğaçanın kenarlarına ince burgular yaptığınız hamurları yapıştırın. Poğaçaların ve burgu kurabiyelerin üzerlerine yumurta sarsı sürüp susam, çörekotu, haşhaş serpin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar