Kuru Erik Marmelatlı Kurabiye-Hayvan Şekilli Kurabiye-Kalpli Kurabiye-Susamlı ve Hindistan Cevizli Kurabiye
Hamuru için:
125gr. Yumuşak tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta, 1 vanilya
Aldığı kadar un
Ayrıca:
Kuru erik marmeladı
Pirinç ve file yeşil fıstık
Yumurta akı, susam
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Tereyağını, pudra şekerini vanilyayı ve yumurtayı karıştırın. Unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 4 parçaya kesin. Hamurun birini merdaneyle açıp hayvan şekilli kurabiye kalıplarıyla kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. İkinci hamuru da merdaneyle açıp kalpli kurabiye kalıbıyla kesin. Üzerlerini yumurta akına ve file yeşil fıstığa bulayıp tepsiye dizin. Üçüncü hamuru merdaneyle açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. Bir kapta susam ve hindistan cevizi rendesini karıştırın. Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra da susam hindistan cevizi rendesine bulayıp tepsiye dizin. Sonuncu hamuru da merdaneyle açıp üzerine kuru erik marmeladı sürün. Rulo sardıktan sonra fırçayla her yerine yumurta akı sürün. File yeşil fıstık ve pirinç yeşil fıstığı karıştırıp tezgâhın üzerine dökün. Kurabiyeyi bu karışıma buladıktan sonra dilimleyin. Dilimlenen kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra fırında pişirin.
Not: Kuru erik marmeladını yapmak için, kuru erikleri yumuşayana kadar haşlayıp süzgeçten geçirip püre haline getirin. Eriğe şeker ilave edip pişirin ve soğutun. Koyu kıvamlı bir marmelad oluyor. Şekeri az koydum ve limon suyu koymadım. Bozulmaması için artanını derin dondurucuya kaldırdım.
Yorumlar
veya
gultenozdemir1956@gmail.com
Allaha emanet olun..
Hayvan şekiili kurabiyeler harika olmuşlar.
Kalıplarını merak ettim. Nereden aldın diye?
Ellerine emeğine sağlık
Sevgiler