Pazılı Yoğurtlu Börek

4 Yufka

125gr. Margarin

İçi için:

1,5 Su bardağı haşlanmış pazı

1 Orta boy soğan

1 Taze soğan

1 Su bardağı yoğurt

2 Küçük boy yumurtanın akı

Sıvı yağ, maydanoz

Kırmızı toz biber, tuz

Karabiber, pul biber

Üzeri için:

2 Küçük boy yumurtanın sarısı

Susam, haşhaş, çörekotu

Yapılışı: Soğanı küçük küp kesip sıvı yağ ile birlikte kavurun ve soğutun. Soğuyan soğana pazıyı, ince kesilmiş taze soğanı, ince kesilmiş maydanozu, yoğurdu, yumurta aklarını, tuzu, baharatları ilave edip karıştırın. Margarini eritip yufkaların üzerlerine sürün. Yufkaların üzerlerine pazılı içten koyup, rulo sarın. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra bıçakla derince çizikler atın. Pazılı böreklerin üstlerine susam, çörekotu, haşhaş serpip fırında pişirin.

Yorumlar

Gülcan dedi ki…
HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK.
İnci Yemek dedi ki…
Eline sağlık canım nefis gözüküyor ,yufkaya sarılma şini anlamadım:)4 yufkaya birden mi sarılıyor tek tek mi.
yanıtlarsan sevinirim.
öpüyorum canım...