Tulum Peynirli Börek


4 Yufka (500gr.)

İçi için:

2 Su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yarım su bardağı ufalanmış tulum peyniri

1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir

6 Sivri biber (acısız)

2 Taze soğan

Maydanoz, pul biber

Sosu için:

100gr. Margarin (eritilecek)

1 Kahve fincanı sıvı yağ

1 Su bardağı yoğurt

1 Su bardağı su

3 Yumurta (1 sarısı üzerine)

Yapılışı: Biberleri soğanları ve maydanozu ince ince doğrayıp, peynirlerle ve pul biberiyle birlikte karıştırın. Sosunu hazırlamak için ayrı bir kapta tüm sos malzemelerini karıştırın. Yufkaları iri parçalara kesip aralarına sosundan sürerek ve peynirli harcından serperek tepsiye döşeyin. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu susam serpip fırında pişirin.

Yorumlar