Kırık Mısır Çorbası



1 Kahve fincanı kırık mısır

1 Kahve fincanı kırık buğday

1 Kahve fincanı nohut

1 Kahve fincanı kuru fasulye

1,5 Su bardağı yoğurt

1,5 Yemek kaşığı margarin

1 Yumurta

Tuz, karabiber, nane, pul biber

Yapılışı: Mısırı, buğdayı, fasulyeyi ve nohudu ayrı ayrı kâselere koyup akşamdan ıslayın. Ertesi gün buğday hariç diğerlerini ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye buğdayı alın ve yeterince su ilave edip biraz dirili kalıncaya kadar pişirin. Daha sonra haşlanmış mısırı, nohudu, fasulyeyi buğdaya katıp buğday iyice yumuşayıncaya dek pişirin. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, 1,5 su bardağı suyu çırpın. Çorbadan birkaç kepçe yoğurda katıp ılıştırın. Yoğurtlu karışımı çorbayı sürekli karıştırarak tencereye aktarın. Karabiberle pul biberi de ekleyip kaynamaya bırakın. Çorbanın kaynamasına yakın içine margarinde yakılmış naneyi karıştırın. 1-2 Taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kırık mısır çorbasını ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edip sıcak servis yapın.

Yorumlar