Jambonlu Kabak
2 Kabak
2-3 Diş sarımsak
1 Küçük soğan
1 Su bardağı bayat ekmek rendesi
5 Dilim tavuk jambonu
Maydanoz, tuz, karabiber
Sıvı yağ, kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra dilimleyin. Sıvı yağda kabakları soteleyip (dirili kalacak şekilde) tuz karabiber ekleyin ve ocaktan alın. Kabakları yağlanmış küçük bir fırın kabına kiremit şeklinde dizin. Küçük doğranmış soğan ve sarımsakları sıvı yağda kavurun. Ekmeği ilave edip kavurmaya devam edin. Küp kesilmiş jambonu, ince kesilmiş maydanozu, tuzu, karabiberi koyup 1-2 dakika daha kavurun. Jambonlu karışımı kabakların üzerine yayın. Jambonlu kabağın üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve kaşarlar eriyene dek fırında tutup sıcak servis yapın.
Yorumlar