Elmalı Tart (Kepek Unuyla)



Hamuru için:

1 Yumurta

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay bardağı eritilmiş margarin

1 Çay bardağı yoğurt

Yarım su bardağı şeker

1 Silme çay kaşığı tuz

2 Vanilya, 1 kabartma tozu

2 Su bardağı Sinangil kepek unu

Aldığı kadar un

Üzeri için:

5 Elma, tarçın, bal

Yapılışı: Tüm sıvı malzemeleri şekerle birlikte karıştırın. Unları, kabartma tozunu, vanilyaları, tuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Tart hamurunu yağlanmış borcama alıp hamuru tepsiye yayın. Çatalla birkaç yerinden hafifçe delin. Elmaları soyup içlerini temizledikten sonra yıkayın ve dilimleyin. Elma dilimlerini hamurun üzerine dizin. Elmaların üzerine tarçın serpip tartı fırında pişirin. Balı az suyla karıştırıp sulandırın. Elmalı tartın üzerine tart sıcakken sulandırılmış balı sürün. Soğuyunca servis yapın.

Yorumlar