Patatesli Aya Köftesi ve Pırasalı Patates Püresi
Köftenin malzemesi:
250gr. Kıyma
1 Orta boy haşlanmış ve rendelenmiş patates
1 Orta boy rendelenmiş soğan
1,5 Su bardağı ince bulgur
1,5 Su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı toz biber
Kimyon, karabiber, pul biber
Patates püresinin malzemesi:
5 Haşlanmış patates
1 Pırasa
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Köftenin yapılışı: Bulgurun üzerine 1,5 su bardağı sıcak su döküp, üstüne bir kapak kapatın. Bulgur suyu iyice çekene dek bekletin. Tüm köfte malzemesini bulgura ilave edip iyice yoğurun. Köfte harcından büyükçe parçalar koparıp, elinizi sık sık ıslatarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri kızdırılmış yağda kızartın.
Patates püresinin yapılışı: Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Pırasayı temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Margarini sıvı yağ ile birlikte eritin. Pırasayı margarine ilave edip kavurun. Patates rendesini, sütü, tuzu, karabiberi koyup karıştırın. Patates sütü çekene dek karıştıra karıştıra pişirin.
Not: Patatesli aya köftesinin tarifini Sahrap Soysal’ın kitabından aldım.
Yorumlar
ellerinize sağlık...
sevgilerimle...
ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR.
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER CANIM:)
Yanında püreyle yemede yanında yat olmuş.
Ellerine sağlık canım