Köfteli Kuru Bamya
75gr. Kuru bamya
1 Soğan, 1 havuç
1 Yemek kaşığı salça
1 Yemek kaşığı margarin
Yarım limonun suyu
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Köftesi için:
200gr. Kıyma
2 Yemek kaşığı bayat ekmek rendesi
1 Soğan (rendelenmiş)
Karabiber, tuz
Yapılışı: Köfte malzemelerini bir kaba alıp yoğurun ve misket büyüklüğünde köfteler yapıp 1 çay bardağı sıvı yağda kızartın. Kızaran köfteleri bir kenarda bekletin. Kuru bamyaları avuçlarınızın içinde ufalayıp çöp ve tozlarını dökün. Bir tencereye yeterince suyla 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. İçine yıkanmış ve ipinden çıkarılmış bamyaları koyup,10 dakika haşladıktan sonra süzün. Köfteleri kızarttığınız yağı süzüp tencereye alın. İçine 1 yemek kaşığı margarin ilave edip margarini eritin. İçine ince kıyılmış soğanı ekleyip soteleyin. Dilimlenmiş havucu koyup birlikte kavurun. Salçayı da ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 3,5 Su bardağı sıcak su koyup kaynatın. Bamyaları, yarım limon suyunu, köfteleri, tuzu, karabiberi ilave edip yemeği pişirin.
Yorumlar
çokk leziz görünüyor.
bir çatal atsamm şöylee dedimm inanın:)
ellerinize sağlık...
sevgilerimle...