Fırında Ispanaklı Erişte
Yarım paket (250gr.) erişte (Nuh’un Ankara Makarnanın eriştesini kullandım)
300gr. Ispanak
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 Yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı eriştenin haşlama suyu
3 Yemek kaşığı yoğurt
Maydanoz, tuz, karabiber
Üzeri için:
3 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı un
100gr. Margarin
Kaşar peyniri rendesi
1 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Erişteyi haşlayıp süzün (erişteyi haşladığınız suyun 1 çay bardağını ayırın) ve soğuk sudan geçirin. Ispanağı doğrayın, yıkayın ve haşlayın. Haşlanmış ıspanağın fazla suyunu sıkın. Bir kaba ıspanağı, yağı, yoğurdu, yumurtayı, sütü, eriştenin suyunu, ince kesilmiş maydanozu, karabiberi koyup karıştırın. Erişteyi, kaşar peynirini, tuzu ilave edip tekrar karıştırın. Yağlanmış tepsiye ıspanaklı erişteyi döküp yayın. Beşamel sosunu yapmak için 100gr. eritilmiş margarine 3 yemek kaşığı unu katıp sarartmadan kavurun. 3 Su bardağı sütü koyup üzeri göz göz olana dek pişirin. Hazırlanan beşamel sosu eriştenin üstüne döküp yayın. Kaşar rendesi serpip fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar