Üzümlü Pasta
1 Adet pastaban
2 Su bardağı krema
1 Su bardağı süt
4 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Yemek kaşığı toz şeker
Çekirdeksiz taze üzüm
Yapılışı: Üzümleri yıkayıp süzgece alın ve bir kenarda bekletin. Sütü 1 yemek kaşığı şekerle karıştırıp, şeker eriyene dek ocakta tutun. Şeker eriyince ocaktan alıp soğutun. Pudra şekeriyle kremayı, krema krem şanti kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Pastabanın alt kısmını şekerli sütün yarısıyla ıslatın. Üzerine kremanın yarısını sürün ve üzümleri dizin. Pastabanın üst kısmını koyup kalan şekerli sütle ıslatın. Pastanın her tarafını kalan kremayla kaplayın. Üzümleri pastanın üzerine dizin. Üzümlü pastayı 1 gece buzdolabında beklettikten sonra ikram edin.
Yorumlar