Pazılı Börek (El Açması)


Hamuru İçin:
3,5 Su bardağı elenmiş un
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
İçi İçin:
1,5 Su bardağı haşlanmış pazı
1 Su bardağına yakın küçük küp doğranmış kaşar peyniri
Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 Büyük soğan (ince doğranmış)
Maydanoz, tuz, karabiber
Ayrıca:
100gr. Margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
Un
Yapılışı: Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, ele çok hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. İçini hazırlamak için tüm iç malzemelerini bir kaseye aldıktan sonra karıştırın. Margarini eritip ayrı bir kasede 1 çay bardağı sıvı yağla birlikte karıştırın. Börek hamurundan 10 adet beze hazırlayın. Bezeleri tek tek açıp,  üzerlerine margarin sıvı yağ karışımından sürün. Geniş kenarlarina pazılı harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye alın. Kalan yağı böreklerin üzerlerine sürün. Börekleri fırında pişirin.
Not: Böreklerin üzerleri kuru olursa, üzerlerine biraz su serpip tepsi kapatın. 10-15 Dakaika bu şekilde bekletip servis yapın.

Yorumlar