Krep Pastası-Kremalı Tarçınlı Meyve Tatlısı
Krep Pastası
Hamuru İçin:
2 Yumurta
2 Su bardağı un
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı şeker
1 Çay kaşığı dolusu karbonat
Kreması İçin:
2 Su bardağı krema
4 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Üzeri İçin:
80gr. Sütlü çikolata
1 Tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Krema
Ayrıca:
2 Küçük elma
2 Sert armut
1 Su bardağı çekirdeksiz taze üzüm
1,5 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Tereyağı, tarçın
Yapılışı: Elmaları ve armutları soyun, temizleyin, yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın. Bir parça tereyağını eritip meyveleri, pudra şekerini yağa ilave edin. Meyveleri soteleyip tarçın ilave edin. 2-3 Dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın ve soğutun. Krep hamuru malzemelerini bir kaseye koyup çırpın. Krepleri pişirin ve soğutun. Kremayı 4 yemek kaşığı pudra şekeriyle birlikte krema koyulaşana kadar çırpın. Kreplerin üzerlerine kremadan sürüp üst üstte koyun. Krep pastasının ortasına meyve sotesinden koyun. Küçük bir tavaya iri kırılmış çikolatayı, 1 tatlı kaşığı tereyağını, kremayı alın. Sürekli karıştırarak çikolata eriyene dek sosu pişirin. Hazırlanan sosu pastanın üzerine dökün. Krep pastasını buzdolabında 1 saat veya 1 gece bekklettikten sonra ikram edin.
Kremalı Tarçınlı Meyve Tatlısı
Pastadan artan kremayı kaseye koydum. Üzerine de pastadan artan meyve soteyi koydum. Üzerini kiraz ve incir şekerlemesi ve file yeşil fıstıkla süsledim (1 kişilik tatlı çıktı). Buzdolabında 1 saat beklettim.
Yorumlar