Kıymalı Tepsi Poğaçası
Hamuru İçin:
1 Yumurta
1,5 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Kabartma tozu, tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin:
Kıyma, soğan, maydanoz
Domates salçası, biber salçası
Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber
Üzeri İçin:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam, haşhaş
Yapılışı: Kıymalı içi hazırlamak için ince doğranmış soğanı, kıymayı, sıvı yağı tavaya alın ve kıyma suyunu salıp çekene dek kavurun. Salçaları ekleyip kavurun. Baharatları, tuzu, doğranmış maydanozu ilave edin. 2-3 Dakaika daha kavurduktan sonra ocakta alın. Kıymalı harcı soğumaya bırakın. Poğaçanın hamurunu hazırlamak için Yumurtayı, yağı, yoğurdu karıştırın. Unu, tuzu, kabartma tozunu ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya kesin. Hamurun birini merdane ve unla tepsi büyüklüğünde açın. Açılan hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alın. Üzerine soğumuş olan kıymalı harcı koyup yayın. Diğer hamuru da merdaneyle açıp, tepsideki poğaçanın üzerine kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam, haşhaşı karıştırdıktan sonra poğaçanın üzerine serpin. Poğaçayı fırında pişirin.
Yorumlar