İrmikli Etimek Tatlısı
Yarım paket etimek (7 adet)
Kreması İçin:
2,5 Su bardağı süt
5 Yemek kaşığı irmik
2 Yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı margarin
1 Vanilya
Şerbeti İçin:
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı su
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Etimekleri küçük bir tepsiye bir sıra halinde dizin. Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alıp kaynatın. Sıcak şerbeti etimeklerin üzerlerine dökün ve üzerine bir tepsi kapatın. Tüm krema malzemelerini karıştırıp pişirin. Hazırlanan kremayı şerbetini çekmiş olan tatlının üzerine döküp yayın. Kreması biraz soğuyunca üzerine hindistan cevizi rendesi serpin. İrmikli etimek tatlısını buzdolabında birkaç saat bekletin.
Yorumlar